Hotel Elite Status: wat kun je er mee? - Bijzonderetickets.nl (2024)

Wat kun je met hotel elite status? Wat zijn de voordelen? Het kan een verblijf bij een hotel aangenamer maken door zaken waar je normaliter voor moet bijbetalen. Dit kan gaan om kleine voordelen zoals gratis laat uitchecken tot een riante suite upgrade. Onlangs kon je hier al wat basiszaken teruglezen over het sparen voor gratis hotelovernachtingen.

De beste voordelen komen met de hoogste elite status en daarvoor moet je wel behoorlijk wat overnachtingen maken. De instap elite status is vaak al na een paar nachten bereikt, terwijl je voor de hoogste elite status tussen de 30 en de 70 nachten moet verblijven.

In dit artikel ga ik in op de voordelen die je met hotel elite status kunt behalen:

  • Een betere kamer;
  • Welkomstdrankje, gratis water en wifi;
  • Laat uitchecken of vroeg inchecken;
  • Kamerupgrades;
  • Gratis ontbijt;
  • Toegang tot de Executive Lounge;
  • Bonuspunten;
  • Samenhang maakt het comfort;
  • Conclusie

Let wel, dit zijn gegeneraliseerde voordelen. Ieder loyaliteitsprogramma heeft eigen unieke voordelen die het programma interessant maken. Daarom zal ik de meest interessante programma’s separaat behandelen.

Een betere kamer

Een betere kamer wil niet altijd zeggen dat je ook gelijk een upgrade naar de Presidentiële Suite krijgt. Sommige hotels hebben nu eenmaal kamers uit dezelfde categorie die minder goed of juist veel beter zijn. Het Hampton Inn hotel in Utrecht heeft bijvoorbeeld uitsluitend “Queen” of “Twin” kamers die op papier allemaal gelijk zijn. De hoekkamers van dit hotel hebben echter significant meer ruimte. Deze kamer geven ze graag weg aan een elite lid van het Hilton Honors programma.

Hotel Elite Status: wat kun je er mee? - Bijzonderetickets.nl (1)

Geen upgrade, wel een kamer met mooi uitzicht (Intercontinental Tokyo Bay)

Bij een loyaliteitsprogramma kun je vaak ook je kamervoorkeuren instellen. Zelf heb ik bijvoorbeeld aangegeven liever ver bij de lift vandaan te willen slapen. Niet alleen de lift zelf maakt lawaai, vooral gasten die laat bij de bar vandaan komen. Bij vrijwel al mijn overnachtingen krijg ik ook daadwerkelijk een kamer ver bij de lift vandaan.

Ondanks dat een “echte” upgrade uitblijft, kun je als lid van een loyaliteitsprogramma wel vaak de betere kamers krijgen. Ook als je een “lage elite status” hebt geeft het hotel vaak de beste kamer uit de door jou geboekte categorie. Het tegenovergestelde zie je ook regelmatig: als je een spotgoedkope kamer boekt bij een veilingsite dan krijg je een niet al te beste kamer.

Hotel Elite Status: wat kun je er mee? - Bijzonderetickets.nl (2)

Kamer met uitzicht, iemand? (Doubletree Izmir Airport)

Welkomstdrankje, gratis water- en wifi

Sommige loyaliteitsprogramma’s geven elite leden een welkomstdrankje. Accor All heeft dit als voordeel opgenomen in haar programma vanaf Silver leden. Bij IHG Rewards Club is dit niet gepubliceerd, maar bij de meeste hotels kun je kiezen tussen een drankje of welkomstpunten vanaf Gold status.

Hotel Elite Status: wat kun je er mee? - Bijzonderetickets.nl (3)

Welkomstdrankje Hotel Indigo Bali Seminyak

Gratis flessen water lijkt een belachelijk voordeel. Toch kan ik dit altijd waarderen als ik laat aankom in een hotel, vooral als je in het betreffende land niet uit de kraan kunt drinken. Bij Hilton Honors krijgen leden met Silver elite status of hoger leden twee gratis flessen water. Ook World of Hyatt geeft een fles water aan Discoverist elite leden.

Gratis Wifi nemen sommige programma’s nog serieus op als voordeel voor een lidmaatschap. Sneller internet is echter een gebruikelijk en meer bruikbaar voordeel. World of Hyatt biedt dit vanaf Discoverist elite leden aan. Marriott Bonvoy biedt dit aan alle elite leden vanaf Gold status aan.

Laat uitchecken of vroeg inchecken

Meestal moet je om 12.00 uur uitchecken bij je hotel. En daarom kan het een groot verschil maken als je laat mag uitchecken. Het is gewoon heel relaxed als je na het ontbijt nog uitgebreid de stad kunt verkennen, rond 15.00 uur terug naar je kamer gaat om te douchen en pas rond 16.00 uur kunt uitchecken! Dan ga je toch met een minder haast gevoel de laatste dag van je city trip in.

Laat uitchecken wordt bij de meeste loyaliteitsprogramma’s aangeboden vanaf het eerste elite status niveau. Dit is op basis van beschikbaarheid, maar mijn ervaring hiermee is dat dit vaak wordt gehonoreerd.

Hotel Elite Status: wat kun je er mee? - Bijzonderetickets.nl (5)

Nog even chillen aan het zwembad op de uitcheck dag (Doubletree Kuala Lumpur)

Vroeg inchecken is een minder vaak voorkomend elite voordeel. Accor ALL heeft dit bijvoorbeeld genoteerd vanaf Gold elite status. In de praktijk is het vaak geen probleem om eerder in te checken indien de door jou geselecteerde kamer beschikbaar is. Dat het als elite voordeel niveau is opgenomen is vooral praktisch om te voorkomen dat het hotel een vergoeding in rekening brengt.

De waarde van vroeg inchecken en laat uitchecken leek mij persoonlijk altijd beperkt. Tot ik vorig jaar slechts één nacht in Hanoi verbleef. Ik kwam vroeg in de ochtend aan en kon gebruik maken van een vroege check in. Ik kon gelijk daarna de stad verkennen. De volgende dag kon ik om 17.00 uur uitchecken, waardoor ik nog de hele dag in de stad kon rondkijken.

Hotel Elite Status: wat kun je er mee? - Bijzonderetickets.nl (6)

Gratis vroeg inchecken en laat uitchecken bij Intercontinental Hanoi

Hotel elite status: kamerupgrades

De goedkoopste kamer boeken en uiteindelijk terecht komen in de suite? Dankzij elite status bij een hotelketen is dit geen onrealistische gedachte. Bij de meeste loyaliteitsprogramma’s krijgen de instap elite niveaus (Hilton & Accor Silver, IHG Rewards Club Gold, etc.) geen upgrade naar een ander kamertype. Zoals hierboven omschreven komt een betere kamer uit dezelfde categorie wel voor.

Hotel Elite Status: wat kun je er mee? - Bijzonderetickets.nl (7)

Suite Upgrade bij Hilton Rotterdam

Vanaf de “mid-tier” elite status niveaus zijn upgrades echter heel gebruikelijk. Een mooiere kamer, een kamer met een goed uitzicht, een ruimere kamer of die gewilde suite.

Leden met de hoogste elite status krijgen vaak de “beste” upgrades. In de voorwaarden is vaak expliciet opgenomen dat gratis upgrades tot en met suites toegekend kunnen worden. Upgrades worden regelmatig op de dag voor aankomst toegekend, zodat je al kunt zien of je een mooie upgrade gescoord hebt. Is dat niet het geval, dan kun je altijd vriendelijk opmerken dat je gezien hebt dat er nog suites beschikbaar zijn.

Gratis Ontbijt

Bijbetalen voor ontbijt kan soms behoorlijk in de papieren lopen. Per persoon € 20,00 afrekenen voor een ontbijt is geen uitzondering. Natuurlijk zijn er diverse hotels waar ontbijt altijd inbegrepen is (zoals Holiday Inn Express of Hampton by Hilton), maar vooral full-service hotels brengen graag wat extra in rekening.

Hotel Elite Status: wat kun je er mee? - Bijzonderetickets.nl (9)

Ontbijt genereert extra omzet bij hotels

Elite status kan er voor zorgen dat je altijd gratis ontbijt krijgt. Bij Hilton kun je hier al vanaf de “mid-tier” status op rekenen. Andere hotelketens bieden dit uitsluitend aan bij leden met de hoogste elite status. Toch bieden lang niet alle hotelketens gratis ontbijt aan bij hun elite leden: bij IHG Rewards Club, Accor ALL en Best Western Rewards hoef je hier bijvoorbeeld niet op te rekenen.

Persoonlijk vind ik gratis ontbijt een prettig voordeel van elite status.

Hotel Elite Status: wat kun je er mee? - Bijzonderetickets.nl (10)

Gratis ontbijt bij Hilton Rotterdam

Toegang tot de Executive Lounge

De Executive Lounge kennen we natuurlijk al van het vliegveld. Maar sommige hotels, met name full service hotels in het hogere segment, hebben ook een Executive Lounge. Over het algemeen serveert men hier in de ochtend ontbijt, waarna het tot het einde van de middag rustig is. Je kunt overdag in alle rust werken en een kop koffie of glas frisdrank nuttigen. Meestal serveert men vervolgens in de middag een afternoon tea, gevolgd door een aantal uren “open bar”. Bij de open bar worden vaak ook snacks geserveerd.

Hotel Elite Status: wat kun je er mee? - Bijzonderetickets.nl (11)

Lounge aanbod Intercontinental San Francisco

Voor een kamer met Executive Lounge toegang moet je bijbetalen. In sommige gevallen kan dit een stevig bedrag zijn, maar reken in ieder geval op een paar tientjes. Aangezien er meestal ook ontbijt wordt geserveerd in de executive lounge hoef je dit niet langer bij te boeken. Zo kan het alsnog een aantrekkelijk alternatief zijn voor een standaard kamer met ontbijt.

Hotel Elite Status: wat kun je er mee? - Bijzonderetickets.nl (12)

Buffet Lounge Intercontinental Barclay New York

Het kan heel relaxed zijn om na een drukke dag even een drankje en een snack te nuttigen in de Executive Lounge. Als de toegang als elite lid gratis is, kun je bovendien aardig wat euro’s op zak houden. Vooral in landen waar alcohol duur is kan dit aanzienlijk schelen.

Gratis loungetoegang is vrijwel alleen weggelegd voor elite leden die de hoogste status hebben. Alleen Hilton Honors is hier een uitzondering op: als je daar een upgrade naar een Executive kamer krijgt is loungetoegang ook inbegrepen. Zonder loungetoegang betaal je al snel flink extra voor een kamer met toegang tot de Executive Lounge.

Hotel Elite Status: wat kun je er mee? - Bijzonderetickets.nl (13)

Club Lounge Intercontinental San Francisco

Hotel elite status: bonuspunten

Tot slot spelen bonuspunten nog een belangrijke rol bij hotel elite status. Dankzij de bonuspunten kan het totale aantal punten flink oplopen. Bij IHG Rewards Club krijg je bijvoorbeeld 100% bonuspunten als je Spire Elite bent.

Ook bij Hilton Honors krijg je 100% bonuspunten als je Diamond lid bent. Daarnaast krijg je als Diamond lid nog eens 1.000 bonuspunten per verblijf als je bij een Hilton, Doubletree of Waldorf Astoria hotel verblijft. Hierdoor krijg je bij een verblijf van € 100,00 ongeveer drie keer zoveel punten als een gewoon lid! De moeite waard dus.

Hotel Elite Status: wat kun je er mee? - Bijzonderetickets.nl (14)

Dit tikt lekker aan!

Uiteindelijk zorgt de combinatie van elite bonuspunten, een promotie en de basispunten er voor dat je soms gigantisch veel punten kunt binnenhalen. Als je deze punten vervolgens weer slim inzet kun je flink besparen op je uitgaven.

Samenhang maakt het comfort

Voor dat ene voordeel elite status opbouwen is vaak niet interessant. Maar de diverse voordelen samen kunnen het heel interessant maken. Ik zal dit verduidelijken met twee voorbeelden.

In 2018 boekte ik het Doubletree Kuala Lumpur voor een aantal nachten. Ik betaalde hier 10.000 punten per nacht voor, die ik had verzameld met eerdere verblijven. Prettig om tijdens een vakantie wat geld over te houden. Vanwege mijn Diamond status kreeg ik ook gratis ontbijt, waardoor ik ook daar geen geld aan kwijt was. Hoewel ik de goedkoopste kamer had geboekt kreeg ik een upgrade naar een suite. Ook had ik toegang tot de Executive Lounge: na een dag rondwandelen in de stad nuttigde ik ’s avonds een paar drankjes zonder er voor te hoeven betalen. Op de dag van vertrek kon ik om 16.00 uur uitchecken. En zo werd mijn loyaliteit aan Hilton Honors feitelijk optimaal beloond.

Hotel Elite Status: wat kun je er mee? - Bijzonderetickets.nl (15)

Suite upgrade, gratis ontbijt, laat uitchecken en drankjes van het huis bij Doubletree Kuala Lumpur

In Singapore boekte ik het Intercontinental Singapore met punten. Als ik met geld had moeten betalen dan zou een nacht me al snel € 300,00 gekost hebben tijdens mijn bezoek. De punten had ik relatief gemakkelijk verdiend: IHG had veel promoties en als Spire elite krijg ik 100% bonuspunten. Maar als Ambassador lid (een betaald programma) kan ik gegarandeerd laat uitchecken.

Hotel Elite Status: wat kun je er mee? - Bijzonderetickets.nl (16)

Intercontinental Singapore

Hotel elite status: conclusie

Hotels hebben er best veel voor over om het hun loyale klanten naar hun zin te maken. Al deze voordelen bij elkaar zorgen ervoor dat je in sommige gevallen bijzonder luxe kunt slapen, eten en drinken zonder al te veel geld uit te geven.

Natuurlijk komen de echte voordelen pas als je een hoge elite status hebt. Toch kan een instap elite status al leuke voordelen met zich meebrengen en er bovendien voor zorgen dat je een (iets) beter kamer krijgt.

Delen en volgen

Hotel Elite Status: wat kun je er mee? - Bijzonderetickets.nl (2024)

References

Top Articles
Do Darknet Markets Like Dream Charge Vendors Fees?
Growing Up Digital: The Rise of the Net Generation (1997) Who Knows: Safeguarding Your Privacy in a Networked World
This website is unavailable in your location. – WSB-TV Channel 2 - Atlanta
123Movies Encanto
Jazmen Jafar Linkedin
What spices do Germans cook with?
Z-Track Injection | Definition and Patient Education
Rainbird Wiring Diagram
Poplar | Genus, Description, Major Species, & Facts
What's Wrong with the Chevrolet Tahoe?
Big Y Digital Coupon App
Bhad Bhabie Shares Footage Of Her Child's Father Beating Her Up, Wants Him To 'Get Help'
Craigslistdaytona
Garrick Joker'' Hastings Sentenced
Valentina Gonzalez Leaked Videos And Images - EroThots
Crusader Kings 3 Workshop
Watch TV shows online - JustWatch
5808 W 110Th St Overland Park Ks 66211 Directions
Bahsid Mclean Uncensored Photo
Me Cojo A Mama Borracha
Whitefish Bay Calendar
Lehmann's Power Equipment
Nordstrom Rack Glendale Photos
Air Traffic Control Coolmathgames
Koninklijk Theater Tuschinski
Sessional Dates U Of T
From This Corner - Chief Glen Brock: A Shawnee Thinker
The Goonies Showtimes Near Marcus Rosemount Cinema
Lilpeachbutt69 Stephanie Chavez
Darktide Terrifying Barrage
1475 Akron Way Forney Tx 75126
Productos para el Cuidado del Cabello Después de un Alisado: Tips y Consejos
Missing 2023 Showtimes Near Mjr Southgate
Indiana Jones 5 Showtimes Near Jamaica Multiplex Cinemas
Royal Caribbean Luggage Tags Pending
Tgh Imaging Powered By Tower Wesley Chapel Photos
T&J Agnes Theaters
Dmitri Wartranslated
Kelley Blue Book Recalls
craigslist: modesto jobs, apartments, for sale, services, community, and events
Bob And Jeff's Monticello Fl
Shoecarnival Com Careers
Lucyave Boutique Reviews
Vintage Stock Edmond Ok
Tinfoil Unable To Start Software 2022
Searsport Maine Tide Chart
Jeep Forum Cj
Prologistix Ein Number
Hkx File Compatibility Check Skyrim/Sse
Palmyra Authentic Mediterranean Cuisine مطعم أبو سمرة
The Love Life Of Kelsey Asbille: A Comprehensive Guide To Her Relationships
Booked On The Bayou Houma 2023
Latest Posts
Article information

Author: Delena Feil

Last Updated:

Views: 5469

Rating: 4.4 / 5 (65 voted)

Reviews: 88% of readers found this page helpful

Author information

Name: Delena Feil

Birthday: 1998-08-29

Address: 747 Lubowitz Run, Sidmouth, HI 90646-5543

Phone: +99513241752844

Job: Design Supervisor

Hobby: Digital arts, Lacemaking, Air sports, Running, Scouting, Shooting, Puzzles

Introduction: My name is Delena Feil, I am a clean, splendid, calm, fancy, jolly, bright, faithful person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.